Text Size
English (United Kingdom)Hungarian (formal)Deutsch (DE-CH-AT)Russian (CIS)French (Fr)Español(Spanish Formal International)Italian - ItalyPolish (Poland)Finnish (Suomi)Português (pt-PT)

Gálakoncert Budapest

Köszöntse az újévet 19. századi stílusban! December 31-én megismerheti Budapest legelőkelőbb arcát, egész estés Gála Ünnepségünk keretében!

A programnak Budapest belvárosának egyik legpatinásabb színházépülete, a Pesti Vigadó ad otthont. Az épület történelmi jelentősége fővárosunk születéséig nyúlik vissza, itt került sor a nagyszabású találkozóra, melyen a város három részének hivatali vezetősége vett részt, s hozta meg az egyesítésről szóló döntést. A Vigadó elődje, a Pesti Redoute 1833-ban nyitotta meg kapuit. A klasszicista építészet mesterművében volt található ekkor Pest egyedüli koncertterme. Olyan ismert művészek léptek itt színpadra, mint Strauss, Erkel vagy Liszt, ezért kiváló helyszín a Pesti Vigadó az újév köszöntésére.

 

Bővebben...

Újév Budapesten

Szilveszterkor a város megtelik élettel, mindenki az év utolsó napját ünnepli. Ezen a különleges éjjelen egy speciális szilveszteri hajós programmal készülünk. Miért ne búcsúztassuk az óévet együtt a Dunán? Szilveszteri Party Hajó programunk ötvözi a magyar népi hagyományokat és különleges ízeket a tradicionális szilveszteri party hangulattal, mindezt egy hajón ahol a kivilágított fővárosban gyönyörködhet!

Az újév első napján a kultúra szerelmeseit várjuk a Duna Palotába ahol két különleges újévi koncerttel is készülünk. Mindegy, hogy a délutáni Újévi Kamarakoncertet vagy az esti Újévi Szimfonikus Koncertet választja, az emelkedett hangulat garantált.

Karácsony Budapesten

Budapest karácsonykor az egyik legszebb arcát mutatja. Az utcák és terek hangulatvilágítást kapnak,  különböző karácsonyi vásárok különleges ízekkel és portékákkal várják az érdeklődőket. Élvezzük ki az advent hangulatát, forralt borral a kezünkben fedezzük fel a nyüzsgő mégis ünnepi hangulatú várost. Ne csak az ajándékvásárlásra gondoljunk, élvezzük ki a karácsonyi koncerteket és különleges ünnepi programokat.

Ünnepi programjaink:

Néptánc előadások

Néptánc előadások

A Magyar Állami Népi Együttes, Duna Művészegyüttes, Hungária Népi Együttes és Zenekar a magyar zenei élet legkiemelkedőbb képviselői, rendszeresen színvonalas műsort adnak a Duna Palotában és a Budai Vigadóban. Mindhárom együttes a magyar népzenei élet kiemelkedő képviselője, melyek 1951, 1957 illetve 1952 óta működnek. Rendszeresen fellépnek itthon és külföldön. Mindhárom együttes 30 tagú. Koreográfiájuk autentikus táncanyagra épül, melyek közül néhány, évszázadokra visszanyúló mozgásanyag felhasználásával dolgozza fel az elzárt falvak féltve őrzött hagyományait. Az előadott táncok segítségével megismertetik a közönséget Magyarország és a magyar lakta területek zene, tánc és öltözködési kultúrájával.

Bővebben...

Esti hajózás a Dunán élőzenével

Esti hajózás a Dunán élőzenével
Budapest több arcú város. A város lüktetése estére egy kicsit nyugovóra tér, felgyulladnak a fények és egy új város lép ki a szürkületből. E programunk azon vendégeink számára készült, akik szeretik az élőzenét, és szívesen fogyasztanák el vacsorájukat romantikus hangulatban.

Bővebben...

Budapest Gálakoncert

Budapest Gálakoncert

A Gálakoncert egyedülálló sokszínűségével vonultatja fel a magyar zenekultúra meghatározó műfajainak legismertebb darabjait. Felcsendülnek a leghíresebb magyar vonatkozású klasszikus örökzöldek, a 19. század történelmét idéző operett irodalom fülbemászó dallamai és a szintén magyar zenei hagyomány részét képező cigányzene is. Színpadra lépnek a világhírű Budapesti Operettszínház szólistái, balettkara és a Duna Szimfonikus Zenekar. A műsorban helyet kapnak a ,,Virtuózok!” klasszikus zenei tehetségkutató műsor díjnyertesei is, megmutatva, hogy a fiatal generáció büszke képviselője hazája zenei történelmének és kultúrájának.

Bővebben...

Orgonakoncert a Szent István Bazilikában

Orgonakoncert a Szent István Bazilikában

A Szent István Bazilika egyike Budapest legszebb neoklasszikus épületeinek, Magyarország legfontosabb épülete, a harmadik legmagasabb épület az országban és egyben a legjelentősebb turisztikai látványosság a fővárosban. A bazilika építési munkálatait 1851-ben kezdték meg Ybl Miklós tervei alapján, végül – Kauser József közreműködésével – 1905-ben készült el. A következő ötven évben a templom épületét háborúk, viharok és földrengések sújtották, majd az 1983-tól 2003-ig tartó időszakban felújították.

Bővebben...

Sétarepülés Budapest felett

Sétarepülés Budapest felett

Megcsodálná a fővárost más perspektívából is?

Hagyományos városnézés helyett, próbáljon ki valami olyat, amit nem fog egyhamar elfelejteni: levegőből csodálhatja meg a Budapestet!

Bővebben...

Hajózás svédasztalos ebéddel

Hajózás svédasztalos ebéddel

Programunk azok számára készült, akik napközben szeretnének a város szépségeiben gyönyörködni. A 1,5 órás hajókázás keretében egy választékos svédasztalos ebéddel várjuk. 1,5 órás hajókázásunk egy köszöntő itallal kezdődik, melyet légkondicionált, illetve fűtött hajóinkon szolgálunk fel Önnek. A köszöntőitalt követően svédasztalunk különféle ínyencségekkel várja kedves vendégeit, amelyet Molnárka Péter séf készít. A mesterszakács a nemzetközi és magyar ízeket kreativitással tölti meg, és kiemelt figyelmet fordít a színek és formák harmóniájára.

Bővebben...

Széchenyi Fürdő

Széchenyi Fürdő

A Széchenyi Fürdő nem csak Budapest legnagyobb fürdőkomplexuma, hanem Európában is egyedülálló.

1913-ban neo-barokk stílusban épült. Akkoriban még külön női és férfi gőzfürdő osztályokból valamint férfi és női népfürdő részlegekből állt.

Bővebben...

Gellért Fürdő

Gellért Fürdő

1918 óta a Gellért Fürdő az egyik tekintélyesebb gyógyfürdő a város budai oldalán. A gyógyfürdő híres az Art-nouveau stílusú fő termének galériájáról és üvegtetejéről, valamint pezsgőfürdőjéről, és nyitott medencéjéről mesterséges hullámokkal. A fürdőt számos Art-Nouveau stílusú bútor, valamint művészi mozaikok és szobrok díszítik.

Bővebben...

Check out our new websites

Foglaljon online!Chat with us!

Chat with us on Skype!
"hungaria_koncert"